В началото на днешния ден, курсът на руската рубла падна под

...
В началото на днешния ден, курсът на руската рубла падна под
Коментари Харесай

100 рубли за евро: Курсът на руската валута мина психологическата граница

В началото на днешния ден, курсът на руската рубла падна под психическата граница от 100 рубли за евро - до 102 рубли за евро.

Щатският $, еврото и юанът в първите часове на деня не престават устойчиво да се покачват по време на търговията на Московската борса. Доларът, поскъпвайки, надвиши 93 рубли. Китайският юан се търгуваше за 13 рубли.

Такова огромно намаляване на курса на рублата се случва за първи път от 28 март 2022 година, т.е. след началото на военните дейности в Украйна, написа Интерфакс.

В първите часове след известието на метежа на Пригожин , също имаше забележителен спад на курса на съветската валута, покрай сегашния. Pycĸитe бaнĸи в cъбoтa cyтpинтa (при вестта за метежа) пpoдaвaxa дoлapи и eвpo пo ĸypc, c oĸoлo 10% пo-виcoĸ oт тoзи зa пpeдxoднaтa ceдмицa. B cъбoтa cyтpинтa нaй-гoлeмитe бaнĸи пoвишиxa ĸypcoвeтe cи - в мнoгo oт тяx aмepиĸaнcĸaтa вaлyтa мoжeшe дa ce ĸyпи зa 90 pyбли, a eвpoпeйcĸaтa - зa 100 pyбли. Тогава китайският юан се увеличи с 36 копейки, до 12,9 рубли.

Сегашното намаляване на позицията на рублата се улеснява от цялостен ​​набор от фундаментални фактори - от плануваните индикатори за бюджетен недостиг през юли до решението на Министерството на финансите през новия регистриран интервал да продава по-малко юани от преди, разясняват финансисти от съветска капиталова компания. А Централната банка на Русия още веднъж декларира, че няма финансови опасности за стопанската система.
 Щетите, които Пригожин нанесе на съветската стопанска система
Щетите, които Пригожин нанесе на съветската стопанска система

Отражението на " метежа " на частната войска " Вагнер "

" На подобен декор техническите сигнали съвсем не работят. В същото време, щатският $ наподобява свръхкупен и има потребност от сериозна промяна ", акцентира хинансистът Владислав Силаев от " Алфа Капитал ".

" Търсенето на задгранична валута от страна на огромните играчи на пазара се резервира, което индиректно се удостоверява от нарастването на междинната транзакция на финансовия пазар ", разяснява от своя страна анализатор от съветска банка.

Според него, това се дължи частично на устойчиво търсене от вносители в Руската федерация, частично на превъзмогване на значими равнища на опозиция в региона на 90 рубли за $1, на фона на продължаващите геополитически опасения.

Анализатори не престават да считат, че еднократни фактори, като да вземем за пример осъществяването на крупни покупко-продажби, могат също да допринесат за отслабването на рублата.
 Прогноза за курса на рублата до края на годината
Прогноза за курса на рублата до края на годината

Как ще повлияе протестът на Пригожин на съветската валута, изясняват финансисти и анализатори
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР